SÅDAN BRUGER DU H-TAGS TIL AT SEO-OPTIMERE DIN HJEMMESIDE

Sille Sundberg
Sille Sundberg

Marketing Trainee

SEO TIPS #2

Hos Flip The Table præsenterer vi endnu et indlæg med vores bedste tips til SEO-optimering. Denne gang dykker vi ned i H-tags, og hvorfor de spiller en afgørende rolle for din hjemmesides SEO. Lær, hvordan du bruger dem effektivt for at styrke din online tilstedeværelse. Hvis du ikke fik set vores sidste indlæg, kan du her få tre hurtige SEO-tips.

HVAD ER H-TAGS?

Hvad er H-tags? H’et står for heading og H-tags eller overskrifter, anvendes til at strukturere og organisere indholdet på din hjemmeside. De er afgørende for at skabe en klar struktur over din hjemmesides indhold og de hjælper både læserne og søgemaskinerne til at forstå hvad dit indhold handler om. Når du skal strukturere din side, er det vigtigt at starte med din primære overskrift, som er din H1. Din H1 skal være unik og det er derfor en god ide at lægge en del tid i, hvordan din overskrift skal være.

HVORFOR ER H-TAGS VIGTIGE?

Hvis du tænker over hvorfor H-tags er vigtige, skal du tænke på at søgemaskiner bruger H-tags til at forstå indholdets hierarki og vigtighed. Ved at anvende dem korrekt, kan du signalere søgemaskiner om, hvilke dele af din side, der er mest relevante og betydningsfulde. Dette kan påvirke din sides placering i søgeresultaterne, så det er derfor vigtigt at bruge dem korrekt. Søgemaskinerne lægger mest vægt på dit H1-tag og det er derfor det tag, som du skal fokusere mest på at gøre unikt og fængende. Disse ting er med til at gøre at du optimerer din SEO.
Dog er det vigtigt at vide, at du kun skal lave ét H1 tag. Hvis du laver flere, forvirrer det søgemaskinerne, og de ved derfor ikke hvad der er vigtigst i dit indhold eller hvad de skal fokusere på.

Se eksempel på hvordan din sides hierarki og struktur kan opstilles:

H-TAGS I FORHOLD TIL SEO-OPTIMERING

Når vi kigger på SEO-optimering og H-tags, er det vigtigt at dit primære søgeord indgår i dit H1-tag. Dit primære søgeord er det nøgleord som du forventer, at folk vil bruge, når de søger efter information relateret til det du skriver om. Det er derfor vigtigt at dit primære søgeord indgår flere gange i din tekst. Når det primære søgeord er inkluderet i H1-tagget, hjælper det med at styrke sammenhængen mellem overskriften og det øvrige indhold på siden. Dette gør det lettere for søgemaskiner at forstå hvad siden handler om, og gør at brugerne får en hurtig oversigt. Overskrifter er vigtige for læsevenligheden, da læserne ofte skimmer en side. Det gør de for at vurdere om det er en de vil kigge nærmere på. 

Derfor er dine overskrifter vigtige til at skabe det hurtige overblik for læserne og fange dem med nogle iøjnefaldende H-tags. Ved at have en velvalgt H1 overskrift, kan det tiltrække flere klik fra læsere. Du skal dog være opmærksom på, at selvom H-tags er vigtige for at SEO-optimere, er det ikke den eneste faktor, der påvirker din sides rangering. Det er vigtigt at skabe relevant kvalitetsindhold og overholde andre SEO-tips for at opnå optimal synlighed på søgemaskiner. Læs vores indlæg om vores bedste tips til at SEO-optimere her.

SÅDAN SKAL DU BRUGE DINE H-TAGS

Når vi snakker H-tags inden for SEO (search engine optimization), arbejder vi med H1-H6 tags. De mest vigtige tags er din H1’er og dine H2’ere. De er både vigtige for din SEO-optimering men også for at gøre strukturen og brugervenligheden mere overskuelig. Længden af din tekst har også en betydning for hvordan du skal bruge dine overskrifter. Hvis du har en meget lang tekst, kan det give mening at benytte sig af nogle flere overskrifter som H4, H5 og H6. Dog har de ikke en betydning for din search engine optimization på samme måde som din H1’er og H2’ere har. Hvis din side er under 1000 ord, giver det mest mening at benytte sig af sin H1 og så have et par enkelte H2- og H3-tags.

Der er intet krav om at man skal benytte alle typer af H-tags. Det er dog altid gavnligt at sikre, at der er styr på rækkefølgen (1-6). Det gør man for at sikre at indholdet på din side er SEO-optimeret til maksimal effektivitet. Det er vigtigt at huske at man skal gøre hvad der er logisk, så man får opsat en god struktur. Det skal give mening for læseren og være overskueligt at læse og se indholdet.

Vi har lavet et overblik over hvordan du skal bruge dine H-tags, ved at tage et eksempel fra en af vores andre indlæg.

H1 - Din primære overskrift

H1

H2 - Underoverskrift

H2

H3 - Underafsnit

H3

TIPS OG TRICKS

 • Størrelsen på dine overskrifter er afgørende, da det menneskelige øje skal kunne fange overskrifterne hvis de skimmer siden.

 • Dit primære søgeord skal indgå i din H1.

 • Inkluder flere nøglesøgeord i dine andre overskrifter.

 • Brug dine H-tags i hierarkisk rækkefølge da det hjælper med at angive strukturen og vigtigheden af dit indhold.

OPSUMMERING

 • Søgemaskiner bruger H-tags til at forstå hvad dit indhold handler om og de har en vigtig betydning for din placering på søgemaskinerne.

 • Dine overskrifter er vigtige for brugervenligheden på din side.

 • Gør dit H1-tag unikt og fængende.

 • Overskrifterne bruges til at strukturere og SEO-optimere dit indhold på din side.

SEO TIPS #2

Hos Flip The Table præsenterer vi endnu et indlæg med vores bedste tips til SEO-optimering. Denne gang dykker vi ned i H-tags, og hvorfor de spiller en afgørende rolle for din hjemmesides SEO. Lær, hvordan du bruger dem effektivt for at styrke din online tilstedeværelse. Hvis du ikke fik set vores sidste indlæg, kan du her få tre hurtige SEO-tips.

HVAD ER H-TAGS?​

Hvad er h-tags? H’et står for heading og h-tags eller overskrifter, anvendes til at strukturere og organisere indholdet på din hjemmeside. De er afgørende for at skabe en klar struktur over din hjemmesides indhold og de hjælper både læserne og søgemaskinerne til at forstå hvad dit indhold handler om. Når du skal strukturere din side, er det vigtigt at starte med din primære overskrift, som er din H1. Din H1 skal være unik og det er derfor en god ide at lægge en del tid i, hvordan din H1 skal være.

HVORFOR ER H-TAGS VIGTIGE?

Hvis du tænker over hvorfor H-tags er vigtige, skal du tænke på at søgemaskiner bruger H-tags til at forstå indholdets hierarki og vigtighed. Ved at anvende H-tags korrekt, kan du signalere søgemaskiner om, hvilke dele af din side, der er mest relevante og betydningsfulde og på den måde SEO-optimere. Dette kan påvirke din sides placering i søgeresultaterne, så det er derfor vigtigt at bruge dine H-tags korrekt. Søgemaskinerne lægger mest vægt på dit H1-tag og det er derfor det tag, som du skal fokusere mest på at gøre unikt og fængende for at optimere din SEO. Dog er det vigtigt at vide, at du kun skal lave ét H1 tag. Hvis du laver flere, forvirrer det søgemaskinerne, og de ved derfor ikke hvad der er vigtigst i dit indhold eller hvad de skal fokusere på.
Se eksempel på hvordan din sides hierarki og struktur kan opstilles:

H-TAGS I FORHOLD TIL SEO-OPTIMERING

Når vi kigger på SEO-optimering og H-tags, er det vigtigt at dit primære søgeord indgår i dit H1-tag. Dit primære søgeord er det centrale nøgleord som du forventer, at folk vil bruge, når de søger efter information relateret til det du skriver om. Det er derfor vigtigt at dit primære søgeord indgår flere gange i din tekst. Når det primære søgeord er inkluderet i H1-tagget, hjælper det med at styrke sammenhængen mellem overskriften og det øvrige indhold på siden. Dette gør det lettere for søgemaskiner at forstå hvad siden handler om, og for at brugerne kan få en hurtig oversigt. H-tags er vigtige for læsevenligheden, da læserne ofte skimmer en side, for at vurdere om det er en de vil kigge nærmere på. Derfor er dine h-tags vigtige til at skabe det hurtige overblik for læserne og samtidig fange dem med nogle iøjnefaldende H-tags. Ved at have en velvalgt H1 overskrift, kan det tiltrække flere klik fra læsere. Du skal dog være opmærksom på, at selvom H-tags er vigtige for at SEO-optimere, er det ikke den eneste faktor, der påvirker din sides rangering. Det er vigtigt at skabe relevant kvalitetsindhold og overholde andre SEO-tips for at opnå optimal synlighed på søgemaskiner.  Læs vores indlæg om vores bedste tips til at SEO-optimere her.

SÅDAN SKAL DU BRUGE DINE H-TAGS

Når vi snakker H-tags inden for SEO (search engine optimization), arbejder vi med H1-H6 tags. De mest vigtige tags er din H1’er og dine H2’ere. De er både vigtige for din SEO-optimering men også for at gøre strukturen og brugervenligheden mere overskuelig. Længden af din tekst har også en betydning for hvordan du skal bruge dine H-tags. Hvis du har en meget lang tekst, kan det give mening at benytte sig af nogle flere H-tags som H4, H5 og H6. Dog har de ikke en betydning for din search engine optimization på samme måde som din H1’er og H2’ere har. Hvis din side er under 1000 ord, giver det mest mening at benytte sig af sin H1 og så have et par enkelte H2- og H3-tags.

Der er intet krav om at man skal benytte alle typer af H-tags, men det er altid gavnligt at sikre, at der er styr på rækkefølgen (1-6), for at sikre at indholdet på din side er SEO-optimeret til maksimal effektivitet. Det er også vigtigt at huske at man skal gøre hvad der er logisk og at man får opsat en god struktur, som giver mening for læseren og gør det overskueligt at læse og se indholdet.

Vi har lavet et overblik over hvordan du skal bruge dine H-tags, ved at tage et eksempel fra en af vores andre indlæg.

H1 - Din primære overskrift

H1

H2 - Første afsnit

H2

H3 - Underafsnit

H3

TIPS OG TRICKS

 • Størrelsen på dine H-tags er afgørende, da det menneskelige øje skal kunne fange overskrifterne hvis de skimmer siden.

 • Dit primære søgeord skal indgå i din H1.

 • Inkluder flere nøglesøgeord i dine andre H-tags.

 • Brug dine H-tags i hierarkisk rækkefølge da det hjælper med at angive strukturen og vigtigheden af dit indhold.

OPSUMMERING

 • Søgemaskiner bruger H-tags til at forstå hvad dit indhold handler om og de har en vigtig betydning for din placering på søgemaskinerne.

 • Dine H-tags er vigtige for brugervenligheden på din side.

 • Gør dit H1-tag unikt og fængende.

 • H-tags bruges til at strukturere og SEO-optimere dit indhold på din side.

Er du klar til at starte et samarbejde med Flip The Table?

Du er velkommen til at tage kontakt til os, hvis du er interesseret i et samarbejde eller ønsker at høre nærmere om vores services.